Kaja Emilie

Villa de Leyva

 • Publisert: 22.11.2012, 05:52
 • Kategori: Colombia
 • Jeg som var så flink til å skrive hver dag til å begynne med.. oh well. Får ta en liten oppsumering i dag da; på torsdag; dagen etter min lille utflukt skulle jeg egentlig bli med på skolen men jeg var trøtt så jeg sov istedet. Når Laidy kom hjem dro jeg på gymmen og etter det dro Laidy, Nico, Toki og jeg for å spise sushi, nam. Lenge siden. Torsdag var en chilledag, også så vi på flim og når jeg tenker meg om. Men uasett over til fredagen; stod opp klokken 5 for å dra på skolen, tok buss en time, hadde timer på spansk, skjønte ingen ting, pause også hadde vi matte med Gideon´s bror (criminal minds) og etter det dro vi hjem igjen, superkort dag, var hjemme til 11 tror jeg! Så dro vi begge på trening, kom hjem, spiste og gjorde oss klare for en rolig kveld med et par cocktails på en super koselig restaurant/bar. Det begynte jo veldig fint, men ettersom de sikkert hadde fylt halve cocktailen med sprit ble vi fort klare for litt mer liv, så vi tok en taxi til et eller annet utestedsområde hvor Nico og Johan var for å feire bursdagen til Nicos lillesøster. Det er et par rare mennesker i norge, men det er søren i meg nok av rare mennesker i resten av verden og. Var blant annet en fyr som ikke kunne et kvepp engelsk så han hadde planer om å lære seg den kvelden; da ved å stikke nesen sin opp i alle andres samtaler kun for å "høre". type as. På utestede bestilte vi en flaske med noe Colombianske nektar greier i, smakte litt som tyrkisk pepper, men kun litt, drikkbart men ikke spesielt digg. 

   

  På lørdag var vi en smule slitene, så begynte egentlig med en sen frokost, se film, mcd for lunsj også skulle Laidy ta noen bilder, en slags fotoshoot, hos en dame så vi dro dit. Morro å se på, men ikke gjøre det selv. tok noen bilder sammen og det var..kleint. Kan ikke si jeg trivdes fryktelig godt forran kameraet og det syntes godt på ansiktsuttrykket mitt. Men en interessant opplevelse da. Etter shooten dro vi hjem og så enda en film; vanilla sky, skjønte ingen ting men den skal vist være bra.. La oss tidlig på lørdag for Laidy´s pappa sa vi skulle dra klokken 6 neste morgen, på en dagsutflukt. Når klokken ringte 5.20 på søndag var jeg ikke helt fornøyd, men heldigvis hadde alle forsovet seg så når klokken var fem på 6 og vi skulle dra om fem minutter gikk jeg tilbake og la meg igjen. Halv 8 våknet resten av huset og da var det full rulle og ut i bilen og på vei til en liten by 3 timer unna, kalt Villa de Leyva. 

  Utrolig koselig by, alle gatene var av stein og alle husene var bygd i gammel colombiansk/spansk stil. Byen regnes som en av de best bevarte colonial villages i Colombia, og ble deklarert som et nasjonal monoument på 50 tallet for å konservere arkitekturen. Byen ligger lavere enn Bogotà, og har et slags ørkenlandskap rundt, Villa de Leyva er også veldig kjent for de mange fossilene de har, på det nederste bildet til høyre er det en del av en grunnmur med masse fossiler i. Museet der har en nesten komplett kronosaurus dinosaur på utstilling. Hvis noen lurer på hva en kronosaurus er så er den en sånn krokodille-lignende greie, så denne byen som ligger på 2144 moh var en gang under vann..

 • Publisert: 22.11.2012, 05:52
 • Kategori: Colombia
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits