Kaja Emilie

Wellcome Collection

 • Publisert: 06.10.2016, 00:38
 • Kategori: Student i London
 • På onsdager har jeg kun to forelesninger tidlig på morgenen, derfor har jeg og Natasha bestemt at onsdag skal være vår "faglige utflukt dag". På planen i dag stod Wellcome Collection, anbefalt av en av professorene våre. Så etter dagens forelesninger hoppet vi i bilen, og slapp unna all trafikk pga tidspunktet. På museet hadde de to exhibitoins vi ville se, i tillegg til de permanente utstillingene.

  Bedlam: The asylum and beyond - basert på oppturer og nedturer innenfor psykiatri med utgangspunkt i Bethlem Royal Hospital, en av de mest kjente mentalsykehusene her. 
  States of Mind: Tracing the edges of consciousness - Her var det mye spennende! Biologien i hjernen (enda fler av disse neuronene jeg ikke har helt kontroll på enda..), søvnforstyrrelser, forskning på hjerneativitet i komatøse pasienter, og mye annet men hovedsaklig forståelse av bevisthet. 




  Helt på slutten av utstillingen hadde de et prosjekt som het MADLOVE, det perfekte asylum, uavhenging av penger og andre restriksjoner har "de gale" selv fått designe et opptimalt sted å leve. En helt nydelig modell av en slags eventyrverden var resultatet, om det bare kunne bli finansiert! Og på siste plansje står det så fint i høyre hjørnet; *Each suggestion is from a certified mad person. 

  Etter 5 timer(!) konstaterte vi egentlig bare at vi måtte komme tilbake for nå var det ikke plass til flere inntrykk. Så da ble det litt gatevandring, middag og småshopping i Londons gater før vi tok undergrunnen hver vår vei hjem. Åh liker dette livet altså!


  Leserommet i 3.etg. Ble helt forelsket i trappen fylt av sakkosekker til å slappe av i.

 • Publisert: 06.10.2016, 00:38
 • Kategori: Student i London
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits