Kaja Emilie

Lillyhammer

 • Publisert: 29.11.2012, 05:07
 • Kategori: Colombia
 • Ja da var det vel på tide å skrive litt igjen. Siden forrige uke har det jo selvfølgelig skjedd endel, egentlig er det et godt tegn at jeg ikke skriver så mye for det betyr at jeg er altfor opptatt med å gjøre andre ting. På torsdag ble jeg og Laidy med Mario (Laidy´s pappa) på jobben hans, foreldrene driver nemlig et naturmedisin/helsekost firma. Vi fikk omvisning rundt i hele bygget og fikk se alt fra ingrediensene, produksjonsprosessen og til de ferdige produktene klare for sending. Før vi gikk inn på produksjonsområdet måtte vi ha på oss sånne blå sterile heldresser, sokker, hette og munnbind. Passe kul i den dressen ja. Var ihvertfall kjempe spennede å se hvordan alt fungerte! 

  Senere på dagen spiste vi lunsj i et litt sluskete område men på en kjempe fin restaurant som er kjent over hele byen for deres gode sjømat, folk kommer til den fra andre siden av byen bare for å spise lunsj. Det var live musikk og maten var himmelsk, jeg spiste en nydelig fiskesuppe (nesten like god som pappas hjemmelagde;)) og en halv paella. yummy! Når vi kom hjem fra "jobb" så var jeg og Laidy småslitne så vi satt oss til med netflix, og gjett hva, på colombiansk netflix hadde de lillyhammer! Så vi endte opp med å se fire episoder, morsomt å se med en som ikke er norsk, mye av det som er vanlig for meg, syntes Laidy var kjempe rart, blant annet sikkerheten; politiet steker vafler istede for å holder vakt, noe jeg skjønner virker rart når man tenker på hvordan det er her, hvor det er minst en politiman på hvert gathjørne virker det som. Dessuten lærer hun seg litt norsk i samme slengen. kjekt.  • Publisert: 29.11.2012, 05:07
 • Kategori: Colombia
 • 0 kommentarer
 • Crepes and Waffles

 • Publisert: 23.11.2012, 04:10
 • Kategori: Colombia
 • Så blir det en ny lang post, etter søndagen har jeg jo selvfølgelig drevet med ting og tang. Har vært overraskende flink til å trene, så flink har jeg ikke vært siden før russetiden, hvor jeg og Maria pumpet jern som bare det! Men uansett; på mandag, så husker jeg rett og slett ikke helt hva jeg gjorde annet enn at jeg, Laidy og Nico spiste dessert på Crepes and Waffles, himmelsk god restaurant. Dessertmenyen er bare helt utrolig, gleder meg til neste gang, jeg bestilte crepes(litt som en pannekake) med jordbær, banan, sjokolade, krem og is på. nam, sikler bare jeg tenker på det. Ettersom jeg prøver å lære meg spansk og nico prøver å lære seg bedre engelsk så hadde vi en lek omtrent hele turen hvor jeg stilte han spørsmål på engelsk og han måtte svare på engelsk, også stilte han meg spørsmål på spansk og jeg måtte svare på spansk, kjempe lærerikt, tror nesten jeg lærte mer på den kvelden enn hele uken. 


  På tirsdag minns jeg å huske at jeg var på skolen, ja ganske sikker igrunn. Shit, må egentlig skrive med engang noe skjer for jeg glemmer alt med engang.. vi var ihvertfall på den nye twilight filmen på kvelden, det var koselig, filmen var ikke helt slik jeg forventet men den var jo bra fordet. Onsdag derimot gikk jeg ikke på skolen, det husker jeg helt sikkert, for på onsdag var det strålende vær og jeg lå på verandaen og solte meg, leste og skypet med halve familien Ingebrigtsen og Carina. På kvelden så vi på criminal minds mens Laidy gav meg nye negler, super fine!

   

 • Publisert: 23.11.2012, 04:10
 • Kategori: Colombia
 • 0 kommentarer
 • Villa de Leyva

 • Publisert: 22.11.2012, 05:52
 • Kategori: Colombia
 • Jeg som var så flink til å skrive hver dag til å begynne med.. oh well. Får ta en liten oppsumering i dag da; på torsdag; dagen etter min lille utflukt skulle jeg egentlig bli med på skolen men jeg var trøtt så jeg sov istedet. Når Laidy kom hjem dro jeg på gymmen og etter det dro Laidy, Nico, Toki og jeg for å spise sushi, nam. Lenge siden. Torsdag var en chilledag, også så vi på flim og når jeg tenker meg om. Men uasett over til fredagen; stod opp klokken 5 for å dra på skolen, tok buss en time, hadde timer på spansk, skjønte ingen ting, pause også hadde vi matte med Gideon´s bror (criminal minds) og etter det dro vi hjem igjen, superkort dag, var hjemme til 11 tror jeg! Så dro vi begge på trening, kom hjem, spiste og gjorde oss klare for en rolig kveld med et par cocktails på en super koselig restaurant/bar. Det begynte jo veldig fint, men ettersom de sikkert hadde fylt halve cocktailen med sprit ble vi fort klare for litt mer liv, så vi tok en taxi til et eller annet utestedsområde hvor Nico og Johan var for å feire bursdagen til Nicos lillesøster. Det er et par rare mennesker i norge, men det er søren i meg nok av rare mennesker i resten av verden og. Var blant annet en fyr som ikke kunne et kvepp engelsk så han hadde planer om å lære seg den kvelden; da ved å stikke nesen sin opp i alle andres samtaler kun for å "høre". type as. På utestede bestilte vi en flaske med noe Colombianske nektar greier i, smakte litt som tyrkisk pepper, men kun litt, drikkbart men ikke spesielt digg. 

   

  På lørdag var vi en smule slitene, så begynte egentlig med en sen frokost, se film, mcd for lunsj også skulle Laidy ta noen bilder, en slags fotoshoot, hos en dame så vi dro dit. Morro å se på, men ikke gjøre det selv. tok noen bilder sammen og det var..kleint. Kan ikke si jeg trivdes fryktelig godt forran kameraet og det syntes godt på ansiktsuttrykket mitt. Men en interessant opplevelse da. Etter shooten dro vi hjem og så enda en film; vanilla sky, skjønte ingen ting men den skal vist være bra.. La oss tidlig på lørdag for Laidy´s pappa sa vi skulle dra klokken 6 neste morgen, på en dagsutflukt. Når klokken ringte 5.20 på søndag var jeg ikke helt fornøyd, men heldigvis hadde alle forsovet seg så når klokken var fem på 6 og vi skulle dra om fem minutter gikk jeg tilbake og la meg igjen. Halv 8 våknet resten av huset og da var det full rulle og ut i bilen og på vei til en liten by 3 timer unna, kalt Villa de Leyva. 

  Utrolig koselig by, alle gatene var av stein og alle husene var bygd i gammel colombiansk/spansk stil. Byen regnes som en av de best bevarte colonial villages i Colombia, og ble deklarert som et nasjonal monoument på 50 tallet for å konservere arkitekturen. Byen ligger lavere enn Bogotà, og har et slags ørkenlandskap rundt, Villa de Leyva er også veldig kjent for de mange fossilene de har, på det nederste bildet til høyre er det en del av en grunnmur med masse fossiler i. Museet der har en nesten komplett kronosaurus dinosaur på utstilling. Hvis noen lurer på hva en kronosaurus er så er den en sånn krokodille-lignende greie, så denne byen som ligger på 2144 moh var en gang under vann..

 • Publisert: 22.11.2012, 05:52
 • Kategori: Colombia
 • 0 kommentarer
 • Museo del Oro

 • Publisert: 15.11.2012, 05:51
 • Kategori: Colombia
 • I går hadde jeg en veldig avslappende dag, litt for avslappende igrunn, så i dag bestemte jeg meg for å dra på en liten utflukt. Når jeg først spurte Laidy ble hun nesten hvit i ansiktet av bekymring, hun var ikke helt med på ideen om at jeg skulle ut å vandre i Bogotàs gater alene. Men vi fant en løsning, så i dag har jeg hatt min egen privatsjåfør, greit luksus igrunn. Sjåføren het Julian og stilte opp i sort dress og mørke briller, følte meg som selve kongen der jeg satt, er ikke snakk om å åpne sine egne dører eller holde sine egne paraplyer her nei. Han hentet meg hjemme og kjørte meg rundt hvor jeg skulle, så jeg har besøkt gull museumet; El Museo del Oro, i sentrum, som er verdens største. Det var mye gull og mye sikkerhet, minst en vakt i hvert rom som fulgte nøye med på hva du gjorde, følte meg en smule overvåket. Hadde planer om å ta turen ned på Plaza de Bolivar men selvfølgeig måtte det regne den ene dagen jeg bestemte meg for ut på tur.. så det ble med museum og små butikker i dag. og når det regner i Bogotà så regner det skikkelig altså, vasset bokstaveligtalt i vann halveis opp til leggen. Jeg, lur som alltid, hadde jo på meg ballerina sko. Så det var bare å tømme skoene før vi gikk inn i neste museum; Museo de Arte del Banco de la República.

  Her var det selvfølgelig mye bilder og skulpturer av Fernando Botero, Colombias mest kjente kunstner, men også noe av Salvador Dali og Picasso og mange andre mindre kjente. Fant til og med et bilde av en dansk kunstner. Artig. Veldig interessant å se på alt, selvfølgelig superstreng sikkerhet her også. Etter kunstmuseumet, dro vi på pengemuseet, og inne i et gigantisk hvelv, hvor det ikke engang var lov å ta bilder (eller nærme seg glass monitorene for den sags skyld) var det tre nydelige gullskulpturer, en av de med blant annet over 14000 emeralder (!). Etter alle museene var jeg både kald og sliten så vi dro hjem. Kommer ikke over luksusen med sjåføren altså, han ventet i timesvis på meg og like blid var han når jeg kom tilbake. Herlige folk her altså.    

  Botero, Dali og Picasso

   

 • Publisert: 15.11.2012, 05:51
 • Kategori: Colombia
 • 0 kommentarer
 • Choachi

 • Publisert: 14.11.2012, 06:33
 • Kategori: Colombia

 • Nytt innlegg; tidlig lørdagsmorgen dro vi til en liten by kalt Choachi i Colombia, en times tid utenfor Bogotà hvor besteforledrene til Laidy; Lilia og Mario bor. Etter en humpete, svingete og meget hullete vei kom vi endelig fram til en liten by gjemt mellom fjellene med ikke fler en beskjedne 4000 innbyggere i forhold til Bogotàs 9 millioner. Det var en veldig hyggelig alle-kjenner-alle stemning i byen og hvor enn vi gikk på gaten møtte de andre folk i familien, tanter og onkler, kusiner og fettere, og selvom de ikke er søskenbarn kaller de hverandre det likevel. Ganske søtt igrunn. Over ser dere litt av besteforeldrenes hus, nydelig, og med en enda vakrere hage fylt av eksotiske blomster!

  Vi brukte lørdagen på å gå rundt i byen og se på ting og tang, slappet av i huset, hvor de blant annet har to skillpadder!! De var verdens søsteste, tenk å ha to skilpadder i hagen liksom, me want. Ellers så slappet vi av, spiste masse mat og var på sightseeing. De har også en tyrefektingarena og mens vi var der gikk alle tyrefekteren i en slags parade gjennom byen før de skulle opp til arenaen og ta livet av de stakkars oksene. makabert. Senere på kvelden dro vi på den lokale klubben, noe lignende Heidrun på sand, kan jeg tenke meg. morsom liten plass. Søndagen brukte jeg mesteparten av tiden min i hengekøyen med en god bok. snakk om avslappende idyllisk liv! 

  Den største av de to skilpaddene, ååh han er så søt at jeg bare vil ta han med meg hjem! Men nå skal jeg legge meg for i morgen har jeg nemlig arrangert en liten utflukt alene. Det blir spennende å se hvordan det går alene i Bogotà sentrum, men jeg har valgt aktiviteter hvor jeg ikke trenger å snakke så mye, så i morgen skal jeg blant annet besøke et av verdens mest kjente gull museum! Wish me luck.

 • Publisert: 14.11.2012, 06:33
 • Kategori: Colombia
 • 1 kommentarer
 • Tequila

 • Publisert: 10.11.2012, 09:27
 • Kategori: Colombia
 • Før jeg begynner må jeg bare si en ting; jeg elsker colombia! herregud for noen hyggelige mennesker, og for et deilig varmt sted. Greit det er varmere steder i colombia enn akuratt her men hallo det er varmt nok for meg. I dag våknet jeg opp ganske dårlig, hadde vondt i magen og var kvalm hele natten og det ble ikke bedre når jeg stod opp. Drakk litt te, og juice også dro jeg med moren til Laidy og leverte noe medisin aktige greier, siden de jobber i et helsekost firma. Vi leverte varene i et relativt dårlig strøk, et nabolag som heter Kennedy, det var såpass at det var 5 låser på ytterdøren, innkludert en boltlås.. pluss at det var gitter forran alle glassvinduer, og hvert 5 minutt måtte vi sjekke bilen om den fortsatt var der og ikke var stjålet. Etter vi kom hjem gikk jeg og la meg på balkongen, hvor jeg sovnet, og heldigvis ikke ble solbrent! Senere på kvelden skulle vi ut, jeg hadde virkelig ikke dagen for å dra ut, alt var dritt og lort, helt til vi kom fram og til utestedene, herlig atmosfære, herlige folk og ikke minst herlig dansing. Jeg hadde jo ikke med meg legitimasjon for det var det jo ingen, kremt, Laidy, som hadde sagt til meg at jeg trengte, men det løste seg fint med setningen "I don´t speak spanish, sorry".  Så var vi på dette utestedet, og takk og lov for at jeg ikke hadde på meg høyere sko enn jeg hadde, for så mye dansing har jeg aldri bedrevet, ikke engang på prom i usa! En annen ting er jo at man bestiller ikke shots i et shotteglass, nei man bestiller like gjerne en liter tequila også hvor mange glass man vil ha til en flaske. Etter noen runder med tequila shots gikk det over til vodka og isbiter, er ikke snakk om noe blandevann her i gårn. Jeg var jo ganske sikker på at jeg skulle ende opp shitface over dass etter et par runder, men nei, perfekt. Ikke sliten eller vondt i hode når jeg våknet heller, skal slutte med vin og gå over til kun tequila shots as, ordentlig tequila, ikke den vi har hjemme med den jævla hatten på.. smaker dritt. Men nå har jeg ikke noe bilder, for det gidder jeg ikke gjøre nå, så lastet heller ned et bilde fra google mens vi venter..


  Edit: Nytt bilde på plass. Nå har jeg akuratt pakket og gjort meg klar til å dra på en liten helgetur til besteforeldrenes hus utenfor byen. Gleder meg! Adios

 • Publisert: 10.11.2012, 09:27
 • Kategori: Colombia
 • 0 kommentarer
 • Salsa

 • Publisert: 09.11.2012, 05:02
 • Kategori: Colombia
 • Hola mis amigos! Begynner å få dreisen på denne spansken altså, leser eventyrbøker for barn, spiller learn spanish 123 på telefonen og overlytter alle samtaler (super creeper) og prøver å forstå hva de snakker om. Sitter på bussen og jubler inni meg når jeg skjønner hva de forran eller bak snakker om, haha. Men ellers i dag (torsdag) har jeg vært med Laidy på skolen igjen, campus er kjempe fin, pluss lærerene virker gode, selvom jeg ikke skjønner hva de lærer bort men de fleste av de bruker ihvertfall dress og det er jo et godt tegn vil jeg tro. Møtte en ny veldig hyggelig jente i dag, altså alle er jo super hyggelige her men møtte en ny en i dag, en som faktisk snakket ganske bra engelsk og hun innviterte meg og Laidy på sushi en dag, så det gleder jeg meg til! Elsker sushi, og har ikke spist det enda, så det passet veldig bra. Ellers i dag har jeg vært på treningssenteret og ikke minst; jeg har lært meg salsa! Vi skal nemlig ut i morgen kveld, gruer meg nesten litt til å dra ut for salsa skillsa sitter ikke helt enda, har fortsatt et godt stykke igjen å gå- danse, før jeg ser ut som Laidy når hun svinser over gulvet. Hadde ikke noe bilde å laste opp til dagens salsa kurs, også skulle jeg jo legge ut bilde av mattelæreren men nå finner jeg ikke ledningen så det får bli neste gang. Buenos noches folkens. 

  Random, men her ihvertfall min nye favoritt trenings t-skjorte.. spennende. 

 • Publisert: 09.11.2012, 05:02
 • Kategori: Colombia
 • 0 kommentarer
 • Mi casa!

 • Publisert: 08.11.2012, 02:29
 • Kategori: Colombia
 • Velkommen til mitt nye hjem! Tenkte jeg skulle legge ut noen bilder av huset, og området rundt for dere til å se. Bor i et slags "rekkehus" her kalles det hus men i Norge ville jeg kalt det rekkehus, siden det ligger vegg i vegg med andre hus. Et to meter høyt gjerde omringer alle husene på denne "tomten" eller område. Og for å komme inn på selve området hvor du kan gå videre til inngangsdøren må du gjennom en resepsjon som alltid er betjent. Noe jeg glemte å nevne er jo selvfølgelig strømgjerde på toppen av det andre gjerde.. så trenger ikke akuratt være bekymret for å la verandadøren stå åpen.  Ellers inne på området har vi et svømmebassen, et treningsenter, lekeplass og en slags hovedgate, litt vanskelig å beskrive siden jeg ikke har sett noe lignende i Norge før, så har ikke helt de rette ordene. 

   

  Her er husene på rekke og rad, og gjerde med advarsel om strøm , synes ikke så godt på bildet men syns mer en godt i virkeligheten. Pluss litt av parken rundt. Bor i et veldig stille og rolig nabolag, vil vel kvalifiseres som ganske trygt, en av de tryggere nabolagene i hvertfall. Det er kort vei til to kjøpesentere, et megastort supermarked (som jeg personlig syns kvalifiserer som et kjøpesenter), små butikker, restauranter, frisører og andre ting jeg kun har gått forbi og ikke utforsket noe særlig. Og ikke minst McD, Alt i gåavstand fra huset.


  Her er "hovedgaten" jeg snakket om, jeg bor rett in til høyre også videre ned den sidegaten helt til nummer 10. Hvis du følgerhovedgaten ned også til venstre kommer du til svømmebassenget og gymmen. Til høyre ligger lekeplassen. Liker meg veldig godt her, og er utrolig betryggende å bo her, for innbrudd skjer ihvertfall ikke. Selvom jeg faktisk trodde det var inbrudd i dag, men det viste seg å bare være noen som vasket taket. Hvert hus går helt til toppen, altså det er 4 etasjer i hvert hus, så de er heller smale og høye enn lange og brede. 

  De siste bildene er fra rommet mitt, jeg bor i underetasjen, hvor det er deilig og behagelig temperatur. Resten av familien syns det er fryktelig kaldt her nede men jeg tipper det er rundt 18 grader så for meg er det helt perfekt temperatur til å sove i. I helgen sov jeg i 2.etasjen oppe hos Laidy, og der var det jo sikkert 24 grader, var jo badstue under alle teppene. Ellers har jeg verdens søteste do, i den grad en do faktisk kan være søt, men min er faktisk det! har et lite bad innenfor soverommet med toalett, vask og dusj. Og som dere ser er toalettet veldig sjarmerende! Liliana elsker sånne små pynteting og har forskjellige farger og motiver på alle badene i huset. Ellers kommer jeg ikke på noe særlig mer å si. Utenatt jeg trives utrolig godt i mitt nye hjem!

 • Publisert: 08.11.2012, 02:29
 • Kategori: Colombia
 • 0 kommentarer
 • Paragliding

 • Publisert: 06.11.2012, 04:52
 • Kategori: Colombia
 • Denne helgen har jeg prøvd noe helt nytt: PARAGLIDING! Jeg elsker det. En herlig befriende følelse å vite at du henger tusenvis av meter over havet, og hundrevis over bakken under deg. På søndag stod vi nemlig opp tidlig for å dra opp i fjellene (akkuratt som om vi ikke er høyt nok oppe fra før) for å paraglide. Jeg, Laidy, Nico, Toki, Liliana, Mario og Mapi stablet oss inn i bilen og kjørte i bakker som føltes gikk rett opp, var nesten redd bilen skulle tippe bakover. Og i tillegg hadde vi ikke bensin, noe som i følge Mario, gjorde turen enda litt mer spennende. På toppen av fjellet måtte vi vente en stund så vi spiste litt typisk colombiansk mat, noe maisbrød aktig og drakk lemonade. 

   

  Ellers i dag, på mandag, sov vi lenge og da mener jeg lenge, når jeg våknet i tolv-tiden og trodde jeg hadde forsovet meg superduper over tiden var det fortsatt helt stille og rolig i huset. Deilig! Har vært feriedag i dag, vet ikke helt hvorfor men de feirer en eller annen saint. Ellers når jeg var på kjøpesenteret kjøpte jeg meg jo nytt treningstøy som jeg tok med på en liten treningsrunde på gymmen her i komplekset. Helt herlig med en liten privat gym, ingen pesende svetteskvulpende mennesker som omringer deg med sin deilige odor, null venting på aparatene, og beste av alt det er 20 sekunder unna. Ellers lærer jeg jo litt spansk som tiden går, begynner å forstå mye av hva som blir sagt, selvom jeg har litt problemer med å få sagt lange setninger selv. Var også på besøk hos besteforeldrene til Laidy i kveld, de var utrolig hyggelig og søte! Gleder meg til neste helg hvor vi skal besøke dem i deres andre hus litt mer ute på landet.

  Den nydelige stuen til besteforeldrene!

 • Publisert: 06.11.2012, 04:52
 • Kategori: Colombia
 • 0 kommentarer
 • Where´s the air?

 • Publisert: 05.11.2012, 07:43
 • Kategori: Colombia
 • Jeg har ikke blitt helt vant til å skrive her hver dag igjen så glemmer det brått bort, men jeg begynner med lørdagen, i går. Jeg sov lenge, stod opp, spiste frokost også gjorde jeg noe sykt spennende! Jeg gikk ut alene for første gang (!) tull, men nei jeg har faktisk ikke vært ute av leiligheten alene enda så derfor bestemte jeg meg for å ta meg en løpetur, selvfølgelig med telefon slik at om jeg skulle bli borte kunne jeg ringe Laidy og hun kunne komme å finne meg igjen. Men jeg var veldig forsiktig og løp kun opp og ned rette gater slik at jeg alltid så huset eller viste i hvilken retning det lå. Jeg vet ikke hvor mange som har tatt seg en løpetur på toppen av Galdhøpiggen før, ikke jeg ihvertfall, Bogotà ligger nemlig litt høyere opp en Galdhøpiggen og jeg trodde ikke jeg merket at jeg var såpass høyt oppe men når jeg begynte å løpe - null oksygen. Pustet værre en en land-druknende fisk, pustet og pustet men fikk ikke luft. Uansett jeg må trene mer hah. Etter løpeturen, hvor jeg vel og merke også klarte å bli solbrent, selvom jeg brukter faktor 45.. dusjet og ordnet jeg meg mens Laidy og noen av hennes venninner gjorde ferdig noe skolearbeid også dro vi på et kjøpesenter i nærheten. For å komme dit bestemte vi oss for å ta buss, og buss i Colombia, eller trafikken generelt er IKKE som i Norge. Her er det tut og kjør i rykk og napp mens du håper på det beste. Vi kom oss nå endelig fram og jeg fikk handlet masse fint. Fant blant annet en kjempe pen bluse og clutch på mango, pluss en bukse, ellers kjøpte jeg 4 skjerf, en annen nydelig bluse og litt treningstøy. En god shoppingrunde, selv med mye folk rundt. Skulle ikke tro at det gikk an å trykke 9 millioner innbyggere inn i en by, men jo, det går såvidt. Når vi var ferdig å shoppe, spiste vi middag på Crepes and Waffels med Nico (kjæresten til laidy), Liliana (moren til Laidy), Toki og to av hennes venner,  helt utrolig god mat! 


  Toki og Liliana

 • Publisert: 05.11.2012, 07:43
 • Kategori: Colombia
 • 0 kommentarer
 • Bienvenida a Colombia!

 • Publisert: 03.11.2012, 20:41
 • Kategori: Colombia

 • Hele familien møtte meg på flyplassen, veivende med denne plakaten

  Har ikke peiling på hva som skjedde med skriften på forrige innlegg men husker ingenting av disse bloggkodene og alt det så jeg lar det bare være til jeg kommer litt mer inni dette igjen. Ja så var det jo Colombia da, kom hit sent på onsdagskvelden så så rakk ikke å se noe av Bogotà da så min første dag var egentlig torsdag. Først dro jeg og moren til Laidy til fruktbutikken, noe som viste seg å være et helt supermarked men kun frukt! Hver dag lager moren fersk frukt juice med alle mulige forskjellige eksotiske smaker, elsker det! Det er utrolig luksus å være her på besøk, ikke bare er moren utrolig hyggelig og ordner alt som er, de har i tillegg en kjempe søt maid, Ceci, som er utrolig vakker. Hun vasker klær, lager mat, rydder og hele pakken. Ellers på torsdagen dro vi en tur til kjøpesenteret og handlet litt, kjøpte meg blant annet en rød bukse (meget interessant). Senere på kvelden feiret vi Shira (hunden) sin bursdag, og Shira elsker Mc Donalds så da ble det burgere og pomfri på hele gjengen, inkludert hunden! Shira er prinsessen i huset. 


  Nydeligste hunden i gata ihvertfall!

  På fredag måtte jeg stå opp tidlig, klokken 5, for å gjøre meg klar til skolen. Colleget Laidy går på er veldig fint, men kaldt! Skjønner ikke greia med aircondition, det er jo helt perfekt deilig temperatur ute, men så setter de på frysemaskinen inne så det er jo umulig å sitte i shorts inne, også er det greit varmt å gå i bukse ute. Men alle bruker bukse, jeg derimot bruker shorts, er jo sommer her, selvom de mener på at dette er vinter. Når ble 25 grader og sol vinter liksom? Men dagen på skolen gikk med til mange spennende fag, business, markedsføring og økonomi, portugisisk(!! lett å ha portugisisk når du ikke engang kan spansk haha) Alle klassene var jo selvfølgelig på spansk så kan ikke akuratt si jeg fikk med meg så veldig mye men var veldig interessant å prøve å forstå hva de snakker om. Matte på spansk var heller ikke noe stor suksess men læreren er prikk lik Gideon i Criminal Minds, er sikker på at de må være brødre, skal ta et bilde av ham neste gang. Når vi kom hjem fra skolen sovnet jeg så det ble ikke noe av den planlagte shoppingen, men når jeg våknet igjen så kjørte vi lillesøsteren til Laidy; Toky, på "fest" quinceanera til en venninne av henne, istedet for konfirmasjon har de en stor 15års fest kalt quinceanera. Senere på kvelden så vi en veldig søt, men typisk film; something borrowed.


  Meg og Laidy på skolen i lunsjen

 • Publisert: 03.11.2012, 20:41
 • Kategori: Colombia
 • 0 kommentarer
 • USA again!

 • Publisert: 03.11.2012, 00:09
 • Kategori: USA
 •  

  Første gang på to år jeg har skrevet inn Kajaeh.blogg.no i søkefeltet på nettleseren. Forventet nesten at hele bloggen skulle være borte og at det skulle poppe opp en feilmelding noe lignende; ?nettside slettet grunnet langvarig fravær" men nei bloggen stod akkurat hvor jeg forlot den for to år siden. Nå er jeg jo ute på reise igjen, derfor tenkte jeg å begynne å skrive her. Slik at de hjemme kan følge med på hva jeg bedriver disse herlige dagene med, og slik at jeg slipper å fortelle den samme historien ti ganger.

  Det er jo en stund siden jeg dro hjemmefra, har vært en uke i Alabama, USA før jeg dro hit til Bogotà, Colombia, hvor jeg er nå, og har tenkt å bli en stund framover. Jeg snakker om landet Colombia, i Sør-Amerika, vedsiden av Brasil, ikke Colombia langt opp i nord som flere har trodd.

   

  Men ja, uken i USA gikk ekstremt fort, føltes mer som tre dager enn syv! Uken begynte meget bra ettersom Kelli skulle prøve ut en splitter ny bil, og jeg fikk være med, null klager fra passasjer siden ihvertfall!

  Uken fortsatte med en tur på stranden på Dauphin Island med Shelby, herlig nydelig sommervær, kan ikke si jeg savnet Norge når jeg lå på en kritthvit sandstrand, skyfri himmel, en drink og solen som bakte på ryggen. Vi surfet/tok bilder og latet om vi var super-pro skimboardere.. ja det var mer slik, stod vel nærmere tre sekunder på det brettet før jeg definitivt ikke stod på brettet lenger!

  Senere på kvelden dro jeg og Cheree til et slags spøkelseshus kaldt the House of Horrors, prøv å spør etter veien dit uten å høres ut som om du vil til the House of Whores.. måtte nesten stave det for å få fram riktig betydning. Spøkelseshuset viste seg uansett å være en kristen greie som prøvde å få oss til å konvertere og det hele endte med at vi kom alle til himmelen om vi meldte oss inn også ba vi alle sammen.. Alabama style.  Lørdagen var jeg hjemme og slappet av til Shelby og Gabriel kom å hentet meg for å dra til New Orleans, vi stoppet på Gabriels onkels restaurant og hadde deilig meksikansk mat og Margaritas! I New Orleans tok vi turen ned til sentrum, Bourbon Street, hvor vi spiste middag og trasket rundt. Det er vanligvis NOK av merkelige mennesker på Bourbon Street men når det i tillegg er halloween feiring, tar det helt av. Shelby gav meg en handgrenade, noe tydeligvis alle som besøker Bourbon Street må ha, den var i hvert fall sterk nok for et helt fotball team. Vi danset og koste oss helt til vi skulle hjem og oppdaget at bilen hadde fått låser på hjulene. Kvelden endte med en bot på 135 dollar, men vi hadde en super kveld, så alt i alt gikk det helt fint.

   

  Søndagen gikk med på å traske rundt i New orleans, besøke the French Quarter, og elvepromenaden, vi spiste deilige beignets og verdens beste hamburger g bakt potet på et lite bortgjemt sted hvor vi måtte vente en og en halv time for å få bord! Skulle egentlig se Skrillex men det ble så sent så vi dro hjem uten han, ikke til min store skuffelse akkurat.Tirsdag kveld dro jeg, vertsfamilien og deres to nye søte utvekslingsstudenter ut for å spise på min favorittrestaurant The Marinera.

  Der har vi uken min, samlet opp i et kort innlegg. Forteller om Colombia senere, nå skal jeg sosialisere litt.

 • Publisert: 03.11.2012, 00:09
 • Kategori: USA
 • 0 kommentarer
 • hits